A jogosítvány mire jogosít fel? Jogsi szerzés Székesfehérváron!

Miért hasznos a jogsi szerzés Székesfehérváron? A legtöbb fiatal alig várja, hogy jogosítványt szerezzen és egyedül száguldozzon a családi autóval, az meg már álmai netovábbja, ha saját autója is lehet. Ennél jobban nem lehet menőzni a haverok előtt, mint egy saját verdával. Míg néhány évvel ezelőtt hosszú tanfolyamokat volt szükséges elvégezni a hőn áhított jogosítványért, könyvet bújva és tesztkönyvet megoldva este suli, vagy munka után egy poros tanteremben, addig ma már ki sem kell mozdulnunk ahhoz, hogy elvégezzünk egy KRESZ tanfolyamot.

A kezdeti lépések

Amennyiben elhatároztuk, hogy megszerezzük a jogosítványt, első lépésként ki kell választanunk egy jó autósiskolát, amelynek keretein belül letesszük a szükséges vizsgákat. A KRESZ tanfolyam elvégzésére lehetőség van otthonról, kényelmesen, interneten keresztül, E-learning tanfolyami rendszerben. Létezik egy keret-rendszer, amely tárolja a haladásunkat a tananyagban, és az eredményeinket is nyomon követi.

Egy fejezet után tesztet kell megoldanunk, úgy léphetünk tovább a következő fejezetre, így azonnal ellenőrizhetjük tudásunkat. Ez a módszer nem csak pénzt és energiát spórol nekünk, de idő szempontjából is jobban járunk, hiszen nem kell feleslegesen utazgatni. Természetesen a végső vizsgát az autósiskola szervezésében kell letennünk.

A gyakorlat – Jogsi szerzés Székesfehérváron!

Amennyiben eredményesen végeztük el a tanfolyamot és átmentünk a KRESZ vizsgán, ki kell választanunk az oktatót, akivel a vezetést fogjuk gyakorolni. Nagyon fontos a jó oktató személye, hiszen egy életre megalapozhatja a vezetéshez fűződő viszonyunkat.

A jogosítvány megszerzése után ugyan jogunkban áll volán mögé ülni, de még hiányzik a rutin és a tapasztalat, ezért csakis az oktatónktól tanultakra támaszkodhatunk. Lehetőségünk van különböző kategóriájú jogosítvány megszerzésére, de az alap a B kategória, amelyre épül az összes további. A különféle kategóriájú vizsgák az alábbi járművek vezetésére jogosítanak fel bennünket:

  • B kategória: 3,5 tonna összsúlyig és 8 személyig személy és tehergépkocsit, valamint lassú járművet, mezőgazdasági vontatót és segédmotor kerékpárt, amennyiben betöltöttük a  17. életévünket.
  • C kategória: fenti összsúlyt meghaladó tehergépjárművet, amennyiben betöltöttük a 21. életévünket.
  • D kategória: autóbuszt, amennyiben betöltöttük a 24. életévünket és rendelkezünk B és C kategóriás jogosítvánnyal.

Ezek a leggyakrabban előforduló kategóriák, de nem ez a teljes paletta. A gépjárművezető képzés ma már szinte mindenhol színvonalas és innonatív. Az e-learning tanfolyamok különféle média elemekkel, videókkal, érdekességekkel teszik változatosabbá, vizuálisabbá a tanulást. A friss jogosítvány megszerzése azonban nem a cél, hanem a kezdet.

A kezdete annak, hogy levezessünk jó pár kilométert balesetmentesen, gyakorlatot és tapasztalatot szerezve ezáltal, hogy a vezetés öröm legyen és biztonságosan tudjunk részt venni az autós közlekedés véráramlásában.

Ha Székesfehérváron szeretnénk jogosítványt szerezni, a Speed Car autósiskola áll rendelkezésünkre kiváló ár-érték arányban!